USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Reşat Doğru, yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlandıklarını belirterek, Tokat merkez başta olmak üzere daha önce alamadıkları tüm ilçelerin belediye başkanlıklarını alacaklarını

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Reşat Doğru, yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlandıklarını belirterek, Tokat merkez başta olmak üzere daha önce alamadıkları tüm ilçelerin belediye başkanlıklarını alacaklarını
14-09-2013 10:11
Google News

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Reşat Doğru, yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlandıklarını belirterek, Tokat merkez başta olmak üzere daha önce alamadıkları tüm ilçelerin belediye başkanlıklarını alacaklarını söyledi.

Partisinin Tokat İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında Tokat ve Türkiye gündemini değerlendiren Doğru,  Tokat’ta yoğun bir şekilde yerel seçimlerle ilgili çalışmalar olduğunu söyledi.

Parti olarak yoğun bir faaliyet içinde olduklarını ifade eden Doğru, “Bu seçimleri Tokat, ülkemiz ve Türk dünyası için çok önemsiyoruz.” dedi.

Dünyanın  bir çok yerinde hem Türklere hem de Müslümanlara karşı çok büyük bir zulüm uygulandığını ifade eden Doğru, “ Bu Doğu Türkistan’da da,  Kırım’da da, Ahıska’da da devam ediyor. Son zamanlarda Suriye, Mısır, Irak, Libya gibi İslam dünyasında çok büyük zulümlerin, sıkıntıların olduğu dönemler yaşıyoruz. Böyle bir seçimtamında yavaş yavaş ilerliyoruz. Böyle bir seçimtamında Türkiyemizin esas gündemini de bir yere koymayı da düşünmek mecburiyetindeyiz” dedi.

 Siyasetin ve Türk dünyasının esas sorumlusunun  şu an Türkiye Cumhuriyeti devletinin başında bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin başında bulunduğu hükümet olduğunu kaydeden Doğru, şunları söyledi. “ Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi  maalesef bu sorumluluğu taşımıyve yeni yeni suni gündemlerle zamanı geçiriyor.  Suni gündemlerin bir tanesi de iki günden beri 28 Şubat’la ilgili bazı konuları tekrar gündeme getiriyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Şuan Türkiyemiz bir çok sorunla karşı karşıyadır. Türkiye’de ekonomi çok zşartlar altında ilerliyor. Ekonomideki geriye gidiş ile ilgili problemler artık üstü örtülmeyecek duruma gelmiştir. Özellikle banka, konut ve bireysel faizlerin arttığı sıkıntının en bariz göstergesidir. Türkiye’de esnafından, memurundan, çiftçisine kadar her tür sosyal kesim büyük sıkıntı içindedir. Tokat’ta iki günden beri esnafımızı, ziyaret ediyor, STK temsilcileri ile bir araya geliyoruz. Onlarla bulunduğumuz istişarelerde hiç kimsenin hayatından memnun olmadığını ve de önümüzdeki zaman süreci içerisinde düzelme olacağından umutları olmadıklarını ifade ediyorlar. Bunlar bizi üzüyor. Aynı zamanda AKP’nin de görevlerini yerine getirmediğinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Yaklaşık olarak 12 yıldan beri bir siyasi parti tek başına iktidardır. Bu siyasi partinin iktidarında işsizliğin çözümlenmesi, Tokat’ın bir çok sorunununtadan kaldırılması gerekirdi. Şehirleşmenin tam yapılması gerekirdi.Tokat   şuanda hizmet fakiridir. Bir çok ilimiz hizmet fakiridir. Tokat şuan da güç kaybetmeye, göç vermeye devam etmektedir. 

Tokat’ın sorunları ve Türkiye’nin iç meseleleri dağ gibi aşmıştır. Bunun yanında Türkiye’nin dış politikası da tamamen iflas içindedir. Irak, Suriye, İran’da , Mısır, Libya, Tunus’ta tamamen Türkiye Cumhuriyeti  devletini ilgilendiren konular gündeme gelmektedir ve  Türkiye Cumhuriyeti  dış politikası en başarısız şekilde yürütülmektedir. Türkiye dış politikasında acil olarak müdahale edilmesi gereken bir durumtaya çıkmıştır. Irak’taki politikanın bitmiş olması, Kuzey Irak’ta yeni bir devlet olma çalışması süratli bir şekilde götürülmüş, aynı devlet oluşumunun Suriye ayağını da görüyoruz. Türkiye ayağı da beraberinde gelmektedir. Sayın Başbakan ise bunları bir kenara koymuş, hala 28 Şubat sürecinin hesabını soruyor. 28 Şubat’la ilgili hesap sorulacaksa, hesap verilmesi gereken tek yer bence Adalet ve Kalkınma Partisi olmasıdır. Ellerinde her türlü bilgi ve belge vardır. Niye bu zamana kadar hesap sormadılar. Yaklaşık olarak 12 yıldan beri iktidarsınız, niye 28 Şubat’ı belli bir yere kadar getirmediniz. HSYK,  adalet mekanizmaları neredeyse siyasallaşma sürecine doğru gitmektedir. İstedikleri savcıya atama yapmaktadır, istedikleri savcının yerini değiştirmektedirler bu doğru değil. Ama bu durumdan Türkiye çok şey kaybetmiş oldu. Şuanda 28 Şubat sürecine sarılmanın suni gündem yaratmak olduğunu düşünüyorum. Hem içerde ve  hem dışarıda sorunlar dağ gibi büyümüşken Sayın Başbakan gündemi değiştirmeye ve kapatmaya çalışıyor. Bu doğru değildir. Türkiye bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor. Halkımız borçlandırılmayı, yapılan yardımlara ihtiyaç durumda olmasını kabul etmiyor. Bizim insanımız çalışmak istiyor, iş ve aş istiyor. Tokatlılar hizmet istiyor. Başlanan yollar bitirilsin. Tokat-Sivas, Zile-Çorum arasındaki, Niksar yolu bitirilsin. Tokat’tan Devlet Demir Yolları’nın ağı geçsin. Tokat’ın bir çok sorunu bekliyor. Bu sorunları çözecek olan MHP’dir. MHP kadroları yerel seçimlere çok iyi bir şekilde hazırlanıyor. En başarılı adaylarla birlikte olacağız. İnanıyorum ki MHP Tokat’ta daha önce alamamış olduğu tüm ilçelerde başarılı olacak. MHP’li kadrolar Tokatımızı yönetecekler. Önümüzdeki zaman diliminde de MHP tek başına iktidara gelecek. Yüce Türk devleti hak ettiği insanlar tarafından yönetilecek.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45